Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Doorgaan naar content
Stichting Agricola Laurentius
Ton Vries.
Lezing

'De rationele optimist' Agricola-lezing door dr. Ton Vries

Stichting Agricola Laurentius nodigt jaarlijks een vooraanstaand persoon uit die in zijn denken en werk uitdrukking geeft aan maatschappelijke betrokkenheid.
In de Agricolalezing krijgen hedendaagse maatschappelijke vernieuwers een podium.

 Geboren Bavvelder Ton Vries zal op zondagmiddag 12 november de eerste Agricola-lezing verzorgen. De aan de RUG gepromoveerde chemicus werkt al zo’n 30 jaar in de farmaceutische en chemische sector. Zijn drijfveer is daarbij steeds om zoveel waar mogelijk met natuurlijke stoffen te werken aan producten die we in ons dagelijks leven nodig hebben.
Ton Vries is momenteel onder anderen directeur bij BioBTX BV. Dit bedrijf haalt chemische bouwstoffen uit organisch materiaal en vermijdt daarmee het gebruik van fossiele grondstoffen. In zijn lezing zal hij ingaan op deze en andere vernieuwende initiatieven in binnen- en buitenland. 
Ton combineert zijn wetenschappelijke gedrevenheid en ondernemerschap met een optimistische kijk op de wereld. Duurzaamheid en circulariteit zijn bij hem geen loze kreten. In begrijpelijke taal neemt hij zijn publiek mee langs zijn ervaringen, ontdekkingen en belevenissen in de internationale wereld van geneesmiddelen en chemie.

De toegang bedraagt €7,50 incl. een drankje na afloop.

Meer events